ازدست‌دادن انگیزه و مقابله با آن

۱

تابه‌حال برایتان پیش آمده با اشتیاق زیاد پروژه‌ای را شروع کنید و سپس به‌تدریج احساس کنید در حال ازدست‌دادن انگیزۀ خود هستید؟ کاری که قبلاً مشتاق به انجام آن بودید را کار خسته‌کننده‌ای می‌یابید. با خود فکر می‌کنید چرا اصلاً به خودتان زحمت می‌دهید. سپس، به مرحه‌ای می‌رسید که پروژه را کلاً کنار می‌گذارید.

تابه‌حال برایت  ان پیش آمده شغلی پرچالش را انتخاب کنید، اما بلافاصله دل‌سرد شوید و استعفانامۀ خود را امضا کنید؟ یا سرگرمی جدیدی که همیشه دوستش داشتید را برگزینید، اما پس از چند هفته از آن دست بکشید؟

اگر با نداشتن انگیزه دست‌وپنجه نرم می‌کنید، باید بدانید تنها نیستید. این مطلب را بخوانید تا دلیل نداشتن انگیزه و روش‌های حل‌کردن این مشکل را دریابید.

برای انگیزه‌­یافتن به روش‌های سریع اعتماد نکنید!

البته که راهی برای برگرداندن انگیزه برای همیشه وجود دارد، اما منظور روش‌های طولانی‌مدت است، نه راه‌های کوتاه‌مدت مثل استراحت‌کردن، گوش‌دادن به آهنگ‌های محرک انگیزه یا مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا. این راه‌حل‌ها ممکن است برای مدت کوتاهی موثر باشند، اما به ‌اندازۀ یافتن انگیزۀ طولانی‌مدت موثر نیستند.

آیا تمایل دارید تک‌تک پروژه‌هایتان را با زحمت انجام دهید، دندان‌هایتان را به هم بسابید و خود را مجبور به اتمام پروژه کنید؟ یا ترجیح می‌دهید از انگیزه‌ای پایان‌ناپذیر بهره ببرید؟

اگر واقعاً می‌خواهید بدانید چگونه انگیزۀ خود را حفظ کنید، نخست باید بدانید محرک شما چیست و چه چیزی برای شما اهمیت ندارد. نشانه‌های رایج نبود انگیزه به شرح زیر است. آیا این علائم برای شما آشنا هستند؟

•  احساس خستگی از کارهای روزانۀ خود: احساس خستگی از شغل خود، پروژه‌ای عظیم یا تکالیف دانشگاه و مدرسه و پیداکردن راه‌هایی برای دوری از کارهایتان نشانۀ تحلیل رفتن انگیزه هستند.

•  احساس بیهوده و بی‌معنی بودن کارهایتان: پروژه‌ای را با امید و اشتیاق شروع می‌کنید و با کارهایتان به دنبال تغییر دنیا هستید. اگر این احساس را از دست داده‌اید و احساس می‌کنید کارهایتان بیهوده و بی‌معنی هستند، پس باید دست‌به‌کار شوید.

•  راضی نبودن از کارهایتان: آیا کمال‌گرا هستید؟ تلاش برای کامل بودن یکی از دلایل رایج ازدست‌دادن انگیزه است، زیرا کامل بودن ممکن نیست.

•  احساس اضطراب: استرس و اضطراب به‌دلیل حجم زیاد کارهایتان باعث دوری شما از آن‌ها و ازدست دادن انگیزه می‌شود.

•  مقایسۀ خود با دیگران: «ما هم‌سنیم، ولی اون از من موفق‌تره.» این نوع مقایسه راهی سریع برای تخریب انگیزه است. از تلاش برای بهتر بودن از دیگران دست‌ بردارید و درعوض سعی کنید بهترین خودتان باشید.

سه عامل مخفی ازبین‌برندۀ انگیزه:

۱. نداشتن هدف: اگر کاری که انجام می‌دهید برایتان مهم نیست، در انجام آن انگیزه نخواهید داشت. پس سعی کنید معنی آن کار را پیدا کنید یا کار دیگری که به آن اهمیت می‌دهید را انجام دهید.

۲. تعیین اهداف ناممکن: اهداف دست‌یافتنی برای خود تعیین کنید و از به‌انجام‌رساندن آن‌ها لذت ببرید، نه این‌که با تعیین اهداف دست‌نیافتنی انگیزۀ خود را از بین ببرید.

۳. تلاش برای راضی نگه‌داشتن همه: روی هدف خود تمرکز کنید و کاری که فکر می‌کنید درست است را انجام دهید، نه این‌که برای خشنودی دیگران خود را تغییر دهید.

چهار روش ساده برای داشتن انگیزه در ۱۰۰٪ مواقع:

۱. هدفی روشن را پیدا کنید، هدفی که واقعاً برایتان مهم است.

۲. اهداف دست‌یافتنی و موثر را برای خود تعیین کنید.

۳. مصمم باشید. اهداف خیلی کوچک انتخاب نکنید، به خود و هدفتان اعتماد داشته باشید.

۴. به فراتر از خود بنگرید. به این فکر کنید که کارتان چگونه به دیگران کمک می‌کند.

۴.۲۵ میانگین امتیازدهی (۸۴% امتیاز) - ۱۲ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

زهرا بختیاری پور

دانشجوی مقطع کارشناسی رشتۀ مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه بوعلی سینای همدان است.

۱ دیدگاه

پاسخ دهید

هشتاد دو − = هفتاد دو