همیشه فکر میکردم انسانها در یک زندگی خوب، شاد و خردمندانه چشم باز میکنند. گویی این حق آدمی است. هیچوقت فکر نمیکردم برای زندگی کردن هم باید قوانین خاص و نگاه به زندگی را یاد گرفت، قوانینی که لازمۀ یک زندگی ساده، شاد و بیدردسر باشد (دن میل من).
روانشناسان ۱۱ راه را برای داشتن یک زندگی شادتر پیشنهاد کردهاند. مهم نیست مسافر کدام قسمت از مسیر زندگی خود باشیم، چون این ۱۱ راهکاری که میخواهیم به آن بپردازیم را میتوان در تمام موقعیتهای زندگی بکار گرفت.
۱. قدردان باشید.
برای شاد بودن لازم نیست حتماً به خرید بروید تا به خود روحیه بدهید. اگر از داشتههایتان احساس رضایتمندی کنید و قدر داشتههای خود را بدانید، خود را به خوشحالی واقعی نزدیک میکنید. زندگی را با نارضایتی از شرایط فعلیتان تلخ نکنید.
۲. دید مثبت را در خود تقویت کنید.
کسانی که در بازی زندگی شکست نمیخورند همواره مثبتنگری را در خود تقویت میکنند. آنها در هر شرایط خوشبینی را چاشنی زندگی خود قرار میدهند و همین باعث موفقیتشان میشود. اینگونه افراد شکست را فرصتی برای یادگیری بهتر زندگی کردن و ترقی میدانند. افراد مثبتنگر دنیا را مجموعهای از فرصتها میپندارند، حتی اگر در شرایط سخت قرار گیرند.
۳. دست از فکر و خیال و مقایسه بردارید.
مقایسۀ خود با دیگران عواقب بسیار بدی را با خود به همراه میآورد. اگر در این مقایسه بهتر از دیگران باشید، دچار نوعی حس برتری میشوید که برایتان مخرب است. در این شرایط دچار خودشیفتگی کاذب میشوید. اگر خود را پایینتر از دیگران بیابید، تمام تلاشهای خود را بیارزش تلقی میکنید و پیشرفتهای خود را نادیده میگیرید.پس اگر میخواهید خود را مقایسه کنید، خود فعلیتان را با آنچه درگذشته بودید مقایسه کنید.
۴. مهربان بودن را تمرین کنید.
مهربانی باعث ترشح مادهای در مغز میشود که عامل شادی است. ازخودگذشتگی و کمک به دیگران حس شادی را در درونتان بیدار میکند. این کار نهتنها شما بلکه اطرافیان را نیز خوشحال میکند زیرا آنها از دیدن چنین رفتاری لذت میبرند. با مهربانی، خوشحالی را در قلب خود جا بدهید و با این کار از داروهای شادیآور سبقت بگیرید.
۵. روابط اجتماعی را در خود پرورش دهید.
خوشحالترین افراد کسانی هستند که روابط عمیق و باارزشی با دیگران ایجاد میکنند. آیا میدانستید افراد تنها زودتر میمیرند؟ حرف زدن با دوستان و در میان گذاشتن تجربیات با دوستان احساسی گرم و صمیمی را در درونتان ایجاد میکند.احساس تعلق به یک محفل به جسم و روحتان معنی میبخشد.
۶. راهکارهایی را برای مقابله با سختیها در خود پرورش دهید.
چگونگی مواجه با مشکلات است که شخصیتتان را شکل میدهد. مشکلات اجتنابناپذیرند و این فرد عاقل است که راه درست را پیدا میکند. پیدا کردن آنی یکراه حل تازه برای مواجهشدن با مشکلات، وقتی بدبختی تازهوارد زندگی شده است، کار بسیار دشواری است. پرورش دادن راهکارهای دفع مشکل مانند آمادگی قبل از مسابقه هست و نوعی گوشبهزنگ بودن به شمار میآید.
۷. بخشیدن را یاد بگیرید.
حس تنفر بدترین عنصر برای سلامت روحی شماست. مغز شما فرق بین احساسات گذشته و حال را درک نمیکند. وقتی از کسی متنفر هستید و دائم به آن فکر میکنید، این احساس تنفر در حال از بین بردیم سیستم ایمنی بدن شما است.
۸. خود را غرق در کارهای خاص کنید.
انگار زمان را نگهداشتهاند. شما آنقدر غرق در کارشدهاید که حواستان به خودتان نیست. تمام فکر و ذکرتان راجع به کارتان است، بهطوریکه اصلاً احساس گرسنگی، خواب و … نمیکنید و سرتان کاملاً گرم کارتان است.
۹. طعم لذت از زندگی را بچشید.
خوشحالی واقعی دستیافتنی نیست مگر با اندکی تأمل و چشیدن لذتهای زندگی در مسیر تند و پرجنبوجوش آن. در حال حاضر، شرایط زندگی ما بهگونهای شده است که بهراحتی لذت بردن از لحظات لذتبخش زندگی را از یاد بردهایم. ما با غفلت از این لذتها طعم خوش لحظات خوب را از زندگیمان میگیریم. همیشه سادهترین چیزها در زندگی تبدیل به بهترین اتفاقات میشود. فقط درصورتیکه آنها را کامل تجربه کنیم.
۱۰. خود را در برابر اهدافتان مسئول بدانید.
وقف اهداف شدن نیرویی وصفناپذیری را در خود دارد که بهوسیلۀ آن معجزه ممکن میشود. وقتی کسی خود را در برابر اهدافش مسئول بداند، بیشک تمام تلاش خود را میکند تا به آنها برسد. درک متقابل و مصمم بودن دررسیدن به هدفی خاص باعث شادی میشود.
۱۱. بعد معنوی خود را تقویت کنید.
وقتی بعد معنوی خود را تقویت کنید، زندگی را بزرگتر ازآنچه اطرافتان هست مییابید و از نردبانِ خودبزرگبینیتان پایین میآیید. از این طریق با سرچشمۀ هستی ارتباط نزدیکتری برقرار میکنید و با آغوشی باز آنچه اطرافتان هست را میپذیرید. خیلی از افراد موفق با این طرز فکر زندگی میکنند؛ گویی آمدهاند تا سهم خودشان را از زندگی ایفا کنند.