بعضی خاصیت‌های جالب ازگیل

۰

بهار آمده است و سروکلۀ ازگیل ژاپنی به‌تدریج در میوه‌فروشی‌ها پیدا می‌شود. این میوه که هزاران سال است با ماست، خواص بسیاری دارد که در این مطلب به آن‌ها می‌پردازیم. اما پیش از وارد شدن به بحث اصلی، بیایید این میوه را کمی بهتر بشناسیم. ازگیل ژاپنی روی درخت‌های کوچکی رشد می‌کند که به طرز عجیبی میوه‌های فراوان می‌دهند. این درخت‌های نسباتا کوتاه بیشتر در چین و ژاپن می‌رویند، اما در آمریکا، شیلی، اندونزی، استرالیا، عراق و ایران نیز به‌وفور دیده می‌شوند. این میوه طعم شیرینی مانند زردآلو دارد که ته آن کمی به‌تندی می‌زند.

از خواص ازگیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضد سرطان رودۀ بزرگ: این میوه حاوی مقادیر زیادی پکتین است. پکتین سم‌های بدن را جمع‌آوری و دفع می‌کند و به‌عنوان یک سم‌زدای قوی شناخته می‌شود. پکتین یک خاصیت دیگر هم دارد: فضای مناسبی برای رشد باکتری‌های مفید فراهم می‌کند و این امر به‌خودی‌خود ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

کاهش قند خون: ازگیل باعث می‌شود پانکراس بتواند انسولین بیشتری تولید کند و قند خون را به میزان قابل‌توجهی پایین می‌آورد. همچنین، دم‌نوش برگ درخت ازگیل نیز همین خاصیت را به میزان بسیار زیاد دارد.

جلوگیری از سرطان‌های دهان و ریه: در طب سنتی چین، ازگیل را برای درمان گلودرد و سرفه استفاده می‌کنند. همچنین، به‌عنوان یک خلط‌آور قوی نیز شناخته می‌شود. در ژاپن آن را با نوشیدنی‌های خاصی مصرف می‌کنند و اعتقاد دارند در درمان آسم و بیماری‌های ریوی مفید است. ژاپنی‌ها معتقدند بیماری‌های پوستی، همچون اگزما، نیز با خوردن این میوه بهبود می‌یابند.

کنترل فشارخون: ازگیل ژاپنی در کنترل فشارخون تأثیر شگفت‌انگیزی دارد، زیرا غنی از پتاسیم است و برای قلب نیز مفید است.

کاهش کلسترول: وجود پکتین در این میوه سبب می‌شود که جذب چربی‌ها کمتر شده و درنتیجه کلسترول پایین بیاید.

کاهش وزن: با خوردن این میوه احساس سیری کاذبی به انسان دست می‌دهد که درنتیجۀ آن کاهش وزن حتمی است.

درمان بی‌خوابی و استرس: ازگیل ژاپنی در درمان بی‌خوابی و استرس حیرت‌انگیز است. خوردن چند عدد از این میوه قبل از خواب باعث می‌شود بتوانید به‌راحتی به خواب‌رفته و خواب آرام و عمیقی را تجربه کنید. این اثر تا ۲۴ ساعت بعد باقی‌مانده و تا حد زیادی استرس را نیز کاهش می‌دهد.

افزایش غلظت خون: ازآنجاکه ازگیل غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، در شکل‌گیری گلبول‌های قرمز تأثیر به‌سزایی دارد.

پیشگیری از پوکی استخوان: ازگیل برای پیشگیری از پوکی استخوان نیز مفید است.

سلامتی چشم‌ها: ازگیل می‌تواند به‌ سلامتی چشم‌ها نیز کمک کند.

پیشگیری و درمان ویروس‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که ازگیل یک ضدویروس قوی نیز هست و حتی در پیشگیری و درمان ویروس‌هایی چون اچ آی وی موثر واقع‌ شده است.

در آشپزی نیز می‌توانید از این میوه استفاده کنید. سالادها و ژله‌های بسیار لذیذی می‌توان از آن تهیه کرد و شربت آن بی‌نظیر است. در سوپ‌ها نیز می‌توانید از آن استفاده کنید. شیرینی پزها هم که به‌خوبی با استفاده‌های آن در انواع کیک و شیرینی آشنا هستند!

از خوردن این میوه در بهار غافل نشوید. یادتان باشد هسته‌های آن خوردنی نیستند و در بعضی موارد می‌توانند مسموم‌کننده باشند.

۴.۱۷ میانگین امتیازدهی (۸۳% امتیاز) - ۶ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

صادق خالدی

کارشناس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شهید بهشتی، از سال 1394 با تن مین در زمینۀ ترجمۀ متون مرتبط با سلامتی جسم و روان، موفقیت در زندگی و در کسب و کار، فرهنگ عمومی و پیشرفت شخصی همکاری می‌کند.

پاسخ دهید

بیست نه − = بیست دو