تاثیرات مطالعۀ روزانه

۰

آخرین باری که کتاب به دست گرفته و مطالعه کردید را به یاد دارید؟ افرادی که مطالعه را در برنامۀ روزانۀ خود ندارند خود را از فواید بسیاری که این کار در پیشرفت زندگی روزانۀ آنها دارد محروم کرده‌اند. در این مقاله، نگاهی به چند نمونه از این فواید خواهیم داشت.

تحرک ذهنی

مطالعات نشان داده است که تحرک ذهنی پایدار باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و اختلالات روانی می‌شود. مغز نیز، مانند هر عضله‌ای دیگر، احتیاج به انجام تمریناتی برای حفظ قدرت و سلامتی خود دارد. فعالیت‌های ذهنی مداوم مانند کتابخوانی، جورکردن پازل یا انجام ورزش‌هایی مانند شطرنج تاثیر بسزایی در حفظ سلامتی و قدرت ذهنی شما خواهد داشت.

کاهش استرس

استرس‌های شغلی، روابط شخصی با اطرافیان و همۀ مسائلی که به‌طور روزانه با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنیم با خواندن متنی زیبا یا مطالعۀ داستانی جذاب به دست فراموشی سپرده خواهند شد. یک رمان جذاب باعث حضور شما در مکان‌ها و زمان‌های جدید می­شود و با کاهش استرس و کمک به فراموشی مسائل روزانه آرامش را برای شما فراهم می‌کند.

دانش‌افزایی

هر مطلبی که مطالعه می‌کنیم باعث انتقال انبوهی اطلاعات جدید به ذهن ما می‌شود. هرچه دانش ذهنی ما بیشتر باشد، نحوۀ رویارویی ما با مسائل و مشکلاتی که در زندگی با آنها مواجه می‌­شویم نیز آسان‌تر و بهتر خواهد شد.

بهبود عملکرد حافظه

با مطالعۀ کتاب، شما در شرایطی قرار می­گیرید که ناچارید شخصیت‌های متنوع، پیشینۀ آن‌ها، خواسته‌ها و آرزوها و ظرایف منحصربه‌فرد هر شخصیت را به‌خاطر بسپارید. مغز انسان با ساختار شگفت‌انگیز خود تمامی این مسائل را به ذهن می‌سپارد. نکته جالب‌تر این‌که با هربار یادگیری و بخاطرسپاری مسائل جدید، مغز عصب‌های جدیدی می‌سازد که باعث بهبود کیفیت و عملکرد ذهن می‌شود.

افزایش قدرت تمرکز

در دنیای اینترنتی امروز، میزان توجه افراد با انجام چندین کار درآنِ‌واحد کاهش می‌یابد. در مدت زمان پنج دقیقه‌ای، میانگین تمرکز و توجه افراد به انجام کارهایی همچون کار بر روی پروژه، چک کردن ایمیل‌ها، چت با افراد دیگر، چک کردن صفحه توییتر و گوشی خود تقسیم می‌شود. چنین رفتارهایی، که با عنوان اختلالات کمبود توجه شناخته می‌شوند، باعث افزایش میزان استرس و کاهش بهر‌ه‌وری افراد می‌شود. با مطالعۀ کتاب و تمرکز بروی موضوع موردنظر، قدرت تمرکز شما افزایش یافته و عواملی که باعث حواس‌پرتی شما می‌شوند کاهش می‌­یابند. اگر دارای شغل دفتری و اداری هستید، صبح‌هنگام و قبل از آغاز به کار، حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مطالعه کنید و شاهد تاثیر این کار بر افزایش میزان تمرکز تان در حین کار باشید.

آرامش

علاوه بر آرامش حاصل از مطالعۀ کتابی مناسب، موضوع مورد مطالعه نیز تاثیر بسزایی در ایجاد آرامش درونی و راحتی ذهن افراد دارد. به عنوان مثال، مطالعۀ کتاب‌های دینی باعث کاهش فشار خون و ایجاد آرامش درونی و مطالعۀ کتاب‌های خودیاری کاهش میزان اختلالات روحی و بیماری‌های روانی افراد را نشان داده است.

همیشه ژانری متناسب با سلیقه و علاقۀ شما جهت مطالعه روزانه وجود دارد. خواه این علاقه به ادبیات کلاسیک، شعر، مجله‌های مد، متون دینی یا کتب دیگر باشد، عواملی در آن‌ها وجود دارند که باعث تحریک حس کنجکاوی و قوۀ تخیل شما شوند. پس برای مدتی از کامپیوتر خود فاصله گرفته، کتابی بردارید و به روح خود جلایی دوباره بدهید.

۴.۰۸ میانگین امتیازدهی (۸۱% امتیاز) - ۱۳ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

عرفان عباس‌نژاد

در حال حاضر دانشجوی مقطع کارشناسی رشتۀ مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه بوعلی سینای همدان است.

پاسخ دهید

− سه = شش