در قسمت اول، به روشهای غیردارویی برای تسکین درد دندان درآوردن در کودکان اشاره کردیم. در این قسمت، روشهای دارویی مورد بحث قرار میگیرند.
مسکنها
• اگر هیچ راه حلی جواب نمیدهد، دکتر ممکن است مسکنی مثل استامینوفن تجویز کند. توجه: بدون مشاوره با پزشک داروی جدید به کودک ندهید و برای کودکان زیر ۲ سال حتماً میزان مجاز استامینوفن را سوال کنید.
• برای نوزادان حداقل ۶ ماهه، ایپوپروفن یکی از راههای کاهش تورم لثه است. اما توجه داشته باشید که این دارو ممکن است مشکلاتی برای معده بهوجود بیاورد و بیمیلی بچهها نسبت به غذا خوردن در این دوران را شدیدتر کند.
• آسپرین برای افراد زیر ۱۹ سال ممنوع است. به کودک خود آسپرین ندهید و آن را روی لثههایش نیز نمالید. این دارو سندروم ری را در پی دارد، که اگرچه نادر است، زندگی فرد را به خطر خواهد انداخت.
• تب، تهوع و اسهال از علائم طبیعی دندان در آوردن نیستند. اگر کودک شما دائماً تب دارد و حالش رو به بدتر شدن است یا مریض به نظر میرسد، به دکتر مراجعه کنید.
نکتهای مهم راجعبه داروهای هومیوپاتیک
در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۶، سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از قرصها و ژلهای مخصوص دندان هومیوپاتیک را بهدلیل خطری که برای کودکان دارند ممنوع اعلام کرد. این سازمان به تمام مصرفکنندگان توصیه نمود تا همۀ محصولات را سریعاً دور بریزند. برندهای معروف محصولات هومیوپاتیک شامل Baby Orajel Natural ،Hyland’s و Boiron میشود.
در حال حاضر، سازمان غذا و دارو نمونههای این محصولات را تحت آزمایش قرار داده است و به بررسی گزارشات مربوط به عوارض جانبی آنها میپردازد، که شامل تشنج، اختلال تنفسی، ضعف عضلانی، یبوست، گرگرفتگی پوست، اضطراب، اختلال ادرار، خوابآلودگی بیشازحد و بیحالی میشود. اگر فرزند شما نیز پس از استفاده از محصول هومیوپاتیک دندان دچار این علائم شده است، فوراً از پزشک کمک بگیرید.