آیا تابهحال تصمیم گرفتهاید که برنامۀ تمرینی جدیدی را که بیشترین مزایا را برای شما بههمراه دارد شروع کنید؟ در این مطلب، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهیم که تصمیمگیری درمورد تمرین در صبح یا بعدازظهر را برای شما آسان میکند.
فواید ورزش صبحگاهی
دکتر اسکات کُلیِر از دانشگاه ایالتی آپالاچی با مطالعۀ تاثیرات تمرینات ورزشی برروی گروهی از افراد بین ۴۰ تا ۶۰ سال نتایج جالبی را بهدست آورد. این افراد با انجام تمرینات ورزشی با شدت متوسط سه روز در هفته و بهمدت ۳۰ دقیقه نتایج قابلتوجهی را نشان دادند. براساس گفتههای دکتر کلیر، افرادی که در تمرینات ورزشی ۷ صبح مشارکت داشتند کاهش ۱۰ درصدی سطح فشار خون و دستیابی به چرخۀ خواب راحتتر و طولانیتر در شب و در نتیجه کاهش کلی ۲۵ درصدی فشار خون را نشان دادند. بدینصورت، ورزش صبحگاهی برای افرادی که از بیماریهای قلبی-عروقی، فشارخون وکمخوابی رنج میبرند توصیه میشود.
فواید ورزش عصرگاهی
براساس مطالعات مرکز تحقیقات کلینیکی دانشگاه شیکاگو، که برروی ۴۰ نفر از افراد بین سنین ۲۰ تا ۳۰ انجام شد، نتایج جالبی بهدست آمد. نتایج این تحقیقات نشان داد که افرادی که پس از بازگشت از کار یا ساعات دیرهنگام در شب تمرینات ورزشی مناسبی را انجام میدهند دارای تناسب اندامی بهتر و بدنی مقاومتر به انواع بیماریها نسبت به سایر افراد هستند. این تحقیق همچنین با نمونهبرداری از خون این افراد کاهش نسبی گلوکز خون – که باعث ایجاد بیماری دیابت میشود – و افزایش هورمونهای کورتیزول و تیروتروپین را نشان داد.
به یاد داشته باشید که علیرغم توضیحات داده شده، افراد مختلف دارای شرایط و تمایلات مختلفی هستند؛ بعضی از افراد سحرخیزند و بعضی به شبنشیتی تمایل بیشتری دارند. با توجه به شرایط خود، اهداف خود را تعیین کنید و با برنامۀ تمرینی مناسب در وقت مناسب سلامتی جسمی خود را بهبود ببخشید.