خربزه و خواص درمانی آن

۰

خربزه حاوی مقدار زیادی آب و غنی در انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است، که برای سلامتی بدن مفید است. از لحاظ محتوای آبی، خربزه تاثیرخنکی و آرامش‌بخشی بر بدن دارد، بنابراین از سوزش معده جلوگیری کرده و کلیه‌ها را از بقایای سوخت‌وساز سلول‌ها پاکسازی می‌کند. فواید خربزه در درمان بیماری‌های مختلف اعم از بیماری‌های خفیف و مزمن مورد مطالعه قرار گرفته است. خربزه کالری کمی دارد و درعین‌حال غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. خربزه فاقد هر نوع چربی است، بنابراین یک انتخاب عالی به‌عنوان وعدۀ غذایی فرعی یا عصرانه است.

به‌طور کلی، خواص خربزه به‌صورت زیر خلاصه می‌شود:

۱. پیشگیری از سرطان

خربزه حاوی مقدار بالایی از کاروتینوئید است که از سرطان جلوگیری کرده و خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد. خربزه می‌تواند سلول‌های سرطانی که بدن را مورد حمله قرار می‌دهند را نابود کند.

۲. پیشگیری از سکته مغزی و بیماری قلبی

خربزه حاوی یک پادبند به نام آدنوزین است که از لخته‌شدن سلول‌های خونی که منجر به سکتۀ مغزی یا قلبی می‌شود جلوگیری می‌کند. بنابراین، خربزه به روان‌شدن جریان خون در بدن کمک کرده و خطر سکتۀ مغزی و قلبی را به حداقل می‌رساند.

۳. گوارش منظم

خربزه روده را فعال میکند. هنگامی که از مشکلات گوارشی رنج می‌برید، خوردن خربزه به تسهیل حرکت روده‌ای کمک می‌کند. آب خربزه گوارش را بهتر می‌کند و اسیدیتۀ بدن که با سیستم گوارشی تداخل می‌کند را از بین می‌برد.

۴. حفظ پوست سالم

خربزه حاوی کلاژن است. کلاژن یک نوع ترکیب پروتئینی است که یکپارچگی ساختار سلولی در تمامی بافت‌های پیوندی ازجمله پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کلاژن همچنین التیام زخم و استحکام پوست را تسریع می‌بخشد و از خشکی پوست جلوگیری می‌کند.

۵. درمان بیمارهای کلیوی و اگزما

خربزه مدر بوده و در درمان بیمارهای کلیوی، بیماری‌های وخیم و اگزمای حاد کمک می‌کند و اگر با لیمو مصرف شود، می‌تواند نقرس را درمان کند. بنابراین، خوردن مقداری خربزه در صبح به‌طور منظم ایدۀ خوبی به‌نظر می‌رسد.

۶. افزایش انرژی

خربزه حاوی ویتامین‌های گروه ب است. ویتامین‌های گروه ب به‌طور عمده مسئول ایجاد انرژی بدن هستند. بنابراین، خوردن خربزه این انرژی لازم را تامین می‌کند.

۷. کاهش وزن

خربزه به‌دلیل داشتن مقدار کمی سدیم و کالری مناسب افرادی است که تمایل به کاهش وزن دارند. همچنین، خربزه به‌دلیل داشتن مقدار زیادی آب حس سیربودن را به شما القا می‌کند و قند طبیعی آن شما را از استفاده از شیزینیجاتی که کالری بالایی دارند دور نگه می‌دارد.

۳.۰۰ میانگین امتیازدهی (۶۱% امتیاز) - ۱۰ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

رویا جعفری

فارغ‌التحصیل کارشناسی رشتۀ زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه سراسری ارومیه، هم‌اکنون مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشتۀ آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

پاسخ دهید

نود سه ÷ = 31