دندان درآوردن نوزادان

۰

به عنوان شخصی که به تازگی صاحب فرزند شده است، احتمالاً سوال‌های فراوانی در مورد انتظارتان از نوزاد تازه متولدشده دارید. وقتی نوزاد شما اولین علامت‌های دندان درآوردن را نشان می‌دهد، احتمالاً بزرگترین سوال ذهن شما این خواهد بود که اولین دندان نوزاد کی بیرون می‌زند؟ بهتر است بدانید دندان درآوردن در همۀ کودکان در زمان یکسانی رخ نمی‌دهد.

نشانه‌های دندان درآوردن

برای برخی از نوزادان، دندان درآوردن فرآیند سریع و آسانی است، اما برای برخی دیگر این‌گونه نیست. مقدمات دندان درآوردن ممکن است هفته‌ها به طول بیانجامد تا یک دندان کاملاً ظاهر شود، اما برای برخی از نوزادان خوش‌شانس، هیچ‌گونه علامت و نشانه‌ای وجود ندارد. اگرچه نوزادان با هم متفاوتند، علامت‌های عمومی وجود دارد که بیانگر آمادگی نوزاد شما برای داشتن اولین دندان است. طبق گزارش‌های کلینیک مایو، نشانه‌های دندان درآوردن عبارتند از: خروج بیش از حد آب از دهان کودک، جویدن اشیا، کج‌خلقی، ناراحتی، درد و تورم لثه، خواب‌گردی، وسواس و همچنین تغییر در غذا خوردن و عادات تغذیه‌ای. به عنوان مثال، کودکی که تمام طول شب را می‌خوابیده ناگهان در نیمه شب شروع به راه‌رفتن می‌کند و جهت آرامش بیشتر تقاضای شیر مادر را دارد. این علایم می‌تواند تا زمانی که کودک شما تمام دندان‌های کودکی‌اش را در می‌آورد ادامه داشته باشد.

اولین دندان کودک چه زمانی بیرون می‌زند؟

در اکثر کودکان، اولین دندان بین سه تا نه ماهگی بیرون می‌زند. اما این زمان از کودکی به کودک دیگر متفاوت خواهد بود. بنابراین، اگر کودک شما دیرتر یا زودتر از زمان مذکور دندان درآورد، نگران نشوید. کودکان معمولاً اولین دندان‌های خود را به‌صورت جفت در می‌آورند و اولین دندان‌ها دندان‌های پیشین مرکزی پایین هستند. دندان‌ها به ترتیب زیر ظاهر می‌شوند:

دندان‌های پایین به دنبال دندان‌های پیشین مرکزی بالا، دندان‌های بالا و پایین پیشین کناری، دندان‌های آسیاب، دندان‌های نیش و آسیاب دوم. لازم به ذکر است که اکثر کودکان تا ۳ سالگی کلیۀ دندان‌های دوران کودکی خود را در می‌آورند.

تسکین دادن لثه‌های دردناک

اگرچه فرآیند دندان درآوردن می‌تواند فرایندی طولانی و سخت باشد، چندین روش جهت کاهش این درد وجود دارد:

•  اکثر کودکان جهت کاهش درد لثه‌های خود هرچیزی را به دهان برده و می‌جوند. بنابراین، با تهیۀ اسباب‌بازی‌های پارچه‌ای و نرم و دندان‌گیرهای پلاستیکی، اشیایی که کودک در دهان می‌کند را تحت کنترل و نظارت خود در آورید.

•  اشیا سرد نیز به کاهش نیاز به جویدن کمک می‌کنند و هم‌زمان باعث بی‌حسی و کاهش درد می‌شوند. بنابراین، به کودک خود حلقه‌های دندانی سرد، یک کیسۀ پارچه‌ای یخ‌زده یا دندان‌گیرهای مشبکی که درون آن‌ها غذای یخ‌زده قرار داده‌اید بدهید.

•  همچنین، می‌توانید درد لثه‌های کودک خود را به کمک ماساژدادن کاهش دهید. با انگشتی تمیز روی لثه‌ها را سابیده و به‌آرامی قسمت صورتی رنگ آن را فشار دهید.

•  قبل از پیدایش اولین دندان، می‌توانید با مراقبت‌های بهداشتی – مانند تمیز کردن لثه‌ها به‌وسیلۀ یک گاز استریل – به آرامش کودک خود کمک کرده یا به کمک یک مسواک کوچک و نرم دندان‌ها و لثه را تمیز کنید. برنامه‌ریزی منظم برای مسواک‌زدن نه‌تنها برای داشتن لبخندی سالم از اهمیت بالایی برخوردار است بلکه بدین طریق کودک شما از سن بسیار کم به مراقبت‌های روزانه از دندان‌هایش عادت می‌کند.

۵.۰۰ میانگین امتیازدهی (۹۷% امتیاز) - ۶ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

فهیمه فرازمند

دارای مدرک کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرک کارشناسی‌ارشد زبانشناسی از دانشگاه الزهراست و هم‌اکنون، درکنار تدریس زبان انگلیسی، در رشتۀ زبانشناسی در مقطع دکتری در دانشگاه قم به تحصیل می‌پردازد.

پاسخ دهید

چهل نه + = پنجاه