این توصیهها برای افرادی که درصدد موفقیت در تحصیل خود هستند کارآمد است. توجه به این موارد قدرت یادگیری شما را افزایش داده و باعث بهبود عملکردتان در درسخواندن میشود.
۱. برای خود هدف داشته باشید: پژوهشهای معتبر بسیاری نشان دادهاند که هدفمندی میتواند کمک بزرگی در مسیر تغییرات مثبت زندگی و موفقیت باشد، بنابراین این مورد را دست کم نگیرید و درعینحال به خاطر داشته باشید که اهدافتان واقعگرایانه باشند. اگر هدفی در مسیر تحصیلی خود دارید، برای سالهای پیشرو برنامهریزی کنید.
۲. برنامۀ درسی داشته باشید: وقت طلاست! تنبلها بهتر از هر کسی میدانند که شب امتحان برای درسخواندن خیلی دیر است! پس چارۀ کار برنامۀ درسی موثر و کارآمد است. نهتنها این راهکار باعث میشود وقت خود را تنظیم کنید، بلکه میتواند در کنترل استرس پیش از امتحان – از آنجایی که کاملاً برای آزمون آماده شدهاید – نیز موثر باشد.
۳. حین درس خواندن زنگ تفریح را فراموش نکنید: همۀ ما انسانیم و مسلماً باید حین کارکردن برای حفظ تمرکز خود هرازچندگاهی استراحت کنیم. این زنگ تفریح میتواند شامل ده دقیقه پیادهروی، گفتگو با دوست خود یا نوشیدن یک فنجان چای داغ باشد. استراحتهای کوتاه حین درسخواندن نهتنها تمرکز شما را روی کار حفظ میکند، بلکه بازدهی آن را نیز بالاتر میبرد.
۴. پذیرای تکنولوژی باشید: درسخواندن دیگر تنها به یادداشتبرداری با مداد و خودکار خلاصه نمیشود. اگرچه این روش همچنان موثر است، امروزه راههای جدیدی نیز برای یافتن راه و روش مخصوص به خود در درسخواندن وجود دارد. شما میتوانید از ویدیوها، وبسایتها و برنامههایی که قابلیت نصب روی تلفن همراهتان را دارند نیز بهره ببرید.
۵. خود را محک بزنید: شاید عجیب باشد، ولی گاهی ورود به جلسۀ امتحان ممکن است باعث شود برخی از مطالب را فراموش کنید. راه حل این است که خود را از لحاظ روحی برای به خاطرآوردن فرمولها، نام اشخاص، تاریخها و چنین مطالبی آماده کنید. محکزدن خود بهطور منظم پیش از امتحان راهکار خوبی است. با تمرین بیشتر، این روش کارآمدتر هم خواهد شد.
۶. تعادل جسمی و روحی خود را حفظ کنید: بهجای غرزدن درمورد اینکه کل شب گذشته را نخوابیدید یا غذای مناسبی نخوردهاید، سعی کنید شرایط را تغییر داده و زمان درسخواندن، چنین مسائلی را مدیریت کنید تا تاثیر آن را در عملکرد خود مشاهده کنید.
۷. مثبتاندیش باشید: نگرش شما تاثیر بهسزایی در کیفیت درسخواندن و بازدهی آن دارد. اگر همیشه منفیبافی کنید، درنهایت فقط درسخواندن را برای خود سختتر کردهاید. بهجای این افکار، با نگرشی مثبت به آینده بنگرید و از توانایی خود برای به دستآوردن نتیجۀ مطلوب بهره ببرید. این نوع نگرش باعث کاهش اضطراب و آمادگی ذهن برای پذیرش مطالب جدید میشود.
۸. در درسخواندن با دوستان خود همکاری کنید: شما پس از مدتی همکلاسیهای خود را خوب میشناسید، پس میتوانید از میان آنها دوستانی را برگزینید که به شما انگیزه میدهند و میتوانند در راستای اهداف شما کمک بزرگی باشند. با این روش، میتوانید نکاتی را که حین درسخواندن یادداشت میکنید به اشتراک بگذارید.
۹. درسها را بهشکل داستان درآورید: همۀ افراد دوست دارند داستانهای جالبی بشنوند. داستانها نهتنها سرگرمکننده هستند، بلکه باعث میشوند نکاتی را نیز به خاطر بسپاریم. شما میتوانید حین درسخواندن نکات را بهشکل داستان درآورده و آنها را به خاطر بسپارید. هرچه داستانها جالبتر باشند، احتمال در ذهن ماندن آنها بیشتر است.
۱۰. روال درسخواندن خود را مشخص کنید: روال درسخواندن فقط شامل تعیین زمان و مطالب درسی نیست، بلکه تعیین محیط نیز از فاکتورهای مهم به شمار میرود. محیطی آرام را برگزینید که احتمال حواسپرتی در آن کمتر است. میتوانید هرازچندگاهی محیط را تغییر بدهید، مثلاً گاهی ساعاتی را در کتابخانۀ مدرسه یا دانشگاه سپری کنید. قانونی برای تعیین بهترین زمان درسخواندن وجود ندارد. این امر درمورد افراد مختلف متفاوت است، پس بهترین راه استفاده از تجربیات خود برای تعیین شرایط ایدهآل است.
۲ دیدگاه
سلام به تمام کارکنان سایت
خسته نباشید
بخش پادکستها بسیار امروزی و جذاب هست.متشکرم
خدا خیرتون بده
امیدوارم و از خدا میخوام همیشه مفید باشید
رضای عزیز
از این که مطالب سایت مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خُرسندیم. سعی ما بر این است که همیشه مطالب مفید و کاربردی تهیه و منتشر نماییم و در این میان حتما از نظرات و پشنهادات شما عزیزان هم استفاده خواهیم نمود.