راه‌کارهایی برای ایجاد عادت مطالعه

۰

به گفتۀ سامرست موآم، هدف از ایجاد عادت مطالعه دست‌یابی به مکان امنی برای رهایی از تمام مشکلات زندگی است. یکی از اهدافی که بسیاری از انسان‌ها در کنار اهداف دیگر زندگی برای خود تعیین می­کنند مطالعۀ بیشتر است. بدون شک، مطالعۀ کتابی خوب می­تواند بسیار لذت‌بخش باشد و به شما چیزهای زیادی بیاموزد.

اگر دوست دارید مطالعه‌کردن را به‌صورت عادتی برای خود درآورید، چند راه‌کار برای دست‌یابی به این هدف وجود دارد. نخست، کتابی را انتخاب کنید که از خواندن آن لذت می‌برید، زیرا انتخاب کتابی سخت یا خسته‌کننده و کتابی که خودتان را مجبور به خواندن آن می­کنید مطالعه را تبدیل به کاری طاقت‌فرسا می‌کند. همچنین، به نکات زیر نیز توجه کنید:

•  زمانی مشخص برای مطالعه تعیین کنید. شما باید در طول روز چند زمان مشخص برای مطالعه تعیین کنید، زمان‌هایی که حتماً باید در آن‌ها مطالعه کنید، مثلاً چند زمان حداقل ۱۰ دقیقه‌ای، مثل زمان صبحانه یا نهار یا قبل از خواب. این راه‌کار شروع خوبی است و می‌توانید با استفاده از آن روزی حداقل نیم ساعت مطالعه کنید.

•  همیشه با خود کتاب همراه داشته باشید. هرجا که می‌روید، با خود کتاب ببرید، به‌جزء جاهایی که احتمال می‌دهید نمی‌توانید در آن‌جا مطالعه کنید، مثل سینما. وقت‌هایی که مجبور به انتظار هستید (مثل مطب دکتر)، کتاب بخوانید.

•  لیستی تهیه کنید. لیستی از تمام کتاب‌هایی که می‌خواهید بخوانید را بنویسید. هروقت اسم کتاب خوبی را می‌شنوید، آن‌ را به لیست خود اضافه کنید و کتاب‌هایی که خوانده‌اید را خط بزنید.

•  مکان آرامی را پیدا کنید. در خانه، مکانی خلوت را پیدا کنید. جایی که در آن می‌توانید روی صندلی راحتی بنشینید (اما دراز نکشید!) و بدون مزاحمت کتاب بخوانید. برای به حداقل رساندن حواس‌پرتی، صندلی را نزدیک تلویزیون، کامپیوتر، موسیقی و افراد پرسروصدای خانواده قرار ندهید.

•  زمان جستجو در اینترنت و نگاه‌کردن به تلویزیون را کاهش دهید. اگر واقعاً تمایل دارید بیشتر مطالعه کنید، از زمان تلویزیون و اینترنت کم کنید. این کار برای بسیاری از افراد سخت است، بااین‌حال از هر دقیقه‌ای که از تلویزیون و اینترنت صرف نظر کنید، می‌توانید آن‌ را به مطالعه اختصاص دهید.

•  برای کودکان خود کتاب بخوانید. اگر فرزند دارید، حتماً برای آن‌ها کتاب بخوانید. ایجاد عادت مطالعه در فرزندتان بهترین راه برای حصول اطمینان از این است که آن‌ها در آینده کتاب‌خوان می‌شوند. کتاب‌های کودکانۀ خوب پیدا کنید و برای آن‌ها بخوانید. با این کار، عادت مطالعه را هم در خود پرورش می‌دهید.

•  روزی را در هفته برای رفتن به کتابخانه برای خود مشخص کنید و آن روز را در کتابخانه به مطالعه بپردازید.

•  کتاب‌های جالب و جذاب بخوانید. کتاب‌هایی را پیدا کنید که نمی‌توانید آن‌ها را زمین بگذارید. کتاب‌هایی که حتی اگر شاهکارهای ادبی نباشند، شما را به خواندن وادارند، زیرا هدف مطالعه است. پس از این‌که عادت مطالعه را درخود پرورش دادید، می‌توانید کتاب‌های سخت‌تری بخوانید.

•  خواندن را لذت‌بخش کنید. خواندن را به کار مورد علاقه‌تان تبدیل کنید. هنگام مطالعه، چای یا قهوه‌ای که دوست دارید را بنوشید. هنگام مطالعه، روی صندلی گرم و نرم بنشینید. زمان طلوع و غروب خورشید یا در ساحل کتاب بخوانید.

•  وبلاگ بسازید. یکی از بهترین راه‌ها برای دست‌یابی به عادت مطالعه پست‌کردن در مورد آن در وبلاگتان است. اگر وبلاگ ندارید، بسازید و به اعضای خانواده و دوستانتان بگویید در قسمت کامنت‌ها به شما کتاب معرفی کنند و نظرشان را درمورد کتاب‌هایی که شما می‌خوانید بنویسند.

•  هدفی بزرگ تعیین کنید. به خودتان بگویید امسال ۵۰ کتاب می‌خوانم و سعی کنید این هدف را به انجام برسانید. درعین‌حال، به خودتان سخت نگیرید و از کتاب‌ها لذت ببرید.

۵.۰۰ میانگین امتیازدهی (۹۸% امتیاز) - ۹ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

زهرا بختیاری پور

دانشجوی مقطع کارشناسی رشتۀ مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه بوعلی سینای همدان است.

پاسخ دهید

پنج × = سی