رویارویی مکرر با وقایع ناگوار

۰

خبرهای بدیچنان‌چه خبرهای بدی ناگهان شما را احاطه کردند، به‌طوری که نتوانستید خبرها را تا انتها دنبال کنید، خونسردی خود را حفظ کرده و به خود اعتمادبه‌نفس دهید، زیرا احتمالاً می‌توانید با خواندن ادامۀ اخبار خود را از چرخۀ افکار منفی رها ساخته و روز خود را با افکار مثبت بیشتری ادامه دهید!

محققین بر این باورند که تکرار رویارویی با یک اتفاق ناگوار ممکن است از تاثیرگذاری آن حادثه بر افراد جلوگیری کند. یک حالت روحی و روانی بد از یک احساس ناخوشایند ساده تاثیرگذارتر است، چراکه می‌تواند روند واکنش‌دهی را کند کرده و بر گفتار، نوشتار و محاسبات ذهنی اثرگذار باشد. یک حالت روانی نامناسب می‌تواند فرآیند درک و شناخت را کند نماید. دکتر بن هایم از دانشگاه علوم روانشناسی می‌گوید ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه با صحبت‌کردن مکرّر در مورد یک حادثۀ ناگوار، بروز حالت روحی و روانی بد را در نطفه خفه کنید. به‌طور مثال، اگر قبل از رفتن به محل کار به یک روزنامه نگاه کردید و با تیتری در خصوص انفجار یا یک حادثۀ غم‌انگیز دیگری مواجه شدید، بهتر است روزنامه را تا انتها مطالعه کرده و با تمام اطلاعات منفی و ناراحت‌کنندۀ موجود در خبر مواجه شوید. دراین‌صورت، مابقی روز بدون داشتن هرگونه مشغلۀ ذهنی، احساس آرامش بیشتری کرده و تأثیرات منفی آن خبر را نیز کاهش داده‌اید.

لازم به ذکر است که مطالعه پیرامون عواطف و احساسات کار آسانی نیست، زیرا عواطف و احساسات از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما یک تست روان‌شناسی پرکاربرد جهت ارزیابی احساسات وجود دارد که در این تست به افراد کلمات مختلفی که با رنگ‌های متفاوتی به چاپ رسیده‌اند نشان داده می‌شود و سپس از آن‌ها خواسته می‌شود نام رنگی که کلمۀ موردنظر با آن چاپ شده را بازگو کنند. به‌طور کلی، افراد سرعت کمتری برای بازگویی کلمات منفی، همچون «ترور»، دارند و سرعت آن‌ها در بازگویی کلمات خنثی، مانند «میز»، به مراتب بیشتر است. لازم به ذکر است که این روند در مورد افراد مبتلا به اختلالات احساسی مانند افسردگی یا اضطراب نیز به‌طور محسوسی مشاهده شده است. برخی معتقدند که کلمات منفی برهم‌زنندۀ تمرکز هستند، درصورتی که بنا به تعبیر دیگران، ما ممکن است در مواجهه با برخی کلمات احساس ترس بیشتری داشته باشیم. در هر دو صورت، محققان بر این باورند که تأخیر و کندی تشخیص رنگ‌ها به‌علت مشغلۀ فکری است و این‌که منابع ذهنی ما در فضایی دیگر به کار گرفته شده‌اند. محققان معتقدند پس از نخستین ترس و برهم‌زدن تمرکز، ممکن است از افراد انتظار رود تا بدون تأخیر رنگ کلمات خنثی را تشخیص دهند، اما وقتی به افراد کلمات منفی را نشان می‌دهیم، آن‌ها همچنان برای گفتن رنگ کلمات خنثی بسیار کند عمل می‌کنند. درحالی‌که اگر به آن‌ها دوبار کلمات منفی یکسانی را نشان دهیم، آن‌ها قادرخواهند بود بدون هیچ‌گونه تأخیری رنگ کلمات خنثی را تشخیص داده و نام آن رنگ را بیان کنند.

نتیجه‌گیری محققان این‌طور است که دیدن کلمات منفی افراد را در حالت روحی بدی قرار می‌دهد، اما تکرار مواجهه با آن کلمات، میزان آثار سوء آن‌ها را کاهش می‌دهد. نظریۀ فوق مبتنی بر پرسشنامه‌هایی است که توسط شرکت‌کنندگان در این آزمون کامل شده است. پژوهشگران دریافتند که در تکمیل پرسشنامه نیز افرادی که تنها یک‌بار کلمات منفی را دیده بودند، در مقایسه با افرادی که مواجهات مکرّری با کلمات داشتند، کندتر عمل می‌کردند.

۴.۲۰ میانگین امتیازدهی (۸۳% امتیاز) - ۱۰ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

فهیمه فرازمند

دارای مدرک کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرک کارشناسی‌ارشد زبانشناسی از دانشگاه الزهراست و هم‌اکنون، درکنار تدریس زبان انگلیسی، در رشتۀ زبانشناسی در مقطع دکتری در دانشگاه قم به تحصیل می‌پردازد.

پاسخ دهید

هفده − = چهارده