شش عامل مخرب روابط خانوادگی

۰

خانواده باید اولین مکان برای عشق‌ورزی، حمایت و پذیرش افراد باشد، اما متاسفانه برخی از اعضای خانواده گاه اعمالی را انجام می‌دهند که باعث از بین‌رفتن یکپارچگی میان اعضای خانواده می‌شود. همواره درک اشتباهات و مشکلات اولین قدم برای پیدا کردن راه‌حل است.

تحقیر و سرزنش

کلمات بار معنایی دارند. به یاد داشته باشید که کلمات بی‌عاطفه‌ای که به اعضای خانواده گفته می‌شوند باعث آسیب می‌شوند. خانواده‌ باید محل تشویق و حمایت افراد باشد. کلمات منفی و ناخوشایند لطمه‌های جدی را به روابط خانوادگی وارد می‌سازد. هر رابطه‌ای با عذرخواهی و بخشش قابل‌ترمیم است، اما گاهی سخنان منفی اثرات طولانی‌مدت و غیرقابل‌جبرانی بر روی افراد باقی می‌گذارد به‌طوری‌ که این شکاف بین اعضای خانواده تا سالیان سال باقی می‌ماند.

غیبت و بدگویی

بدگویی، به‌عنوان بدترین نوع انتقاد، روابط خانوادگی را تخریب می‌کند. در اکثر موارد، این کار باعث بهتر شدن حال افراد به‌صورت مقطعی شده، اما در نهایت مشکلات موجود را حل نمی‌کند، چراکه بدگویی خود از روی کینه و بدخواهی گفته می‌شود. اگر با یکی از اعضای خانواده مشکلی دارید، مستقیماً با خود او صحبت کنید. اکثر افراد مشکلات موجود را در مقابل سایر اعضای خانواده مطرح کرده و سعی در اجبار بقیه برای انتخاب شخص محق دارند. با انتخاب فرد حق و ناحق توسط اعضای خانواده، شکافی بین اعضا بوجود می‌آید. افراد با صحبت خصوصی و توضیح مسائل می‌توانند آشتی دوباره را بین خود بازگردانند.

کمبود مشارکت

مشارکت و نظرخواهی بین اعضا یکی از مهمترین مسائل در بین خانواده‌ها شمرده می‌شود. در عملکردها و تصمیم‌گیری‌های خانوادگی، سعی در شرکت‌دادن تمام اعضا نمایید، حتی اگر از «نه» گفتن آن‌ها به نظرتان آگاه باشید. عدم نظرخواهی و عدم شرکت‌دادن اعضا در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی گاه باعث بروز احساسات منفی در افراد می‌شود. اگر به دنبال یکپارچگی اعضا و علاقۀ پایدار در بین آن‌ها هستید، تمام اعضای خانواده را در همنشینی‌های خانوادگی و نظرخواهی جمعی مشارکت دهید.

فریب و دروغ‌گویی

روشن شدن حقیقت شاید سالیان سال طول بکشد، اما مطمئن باشید دیر یا زود دروغ‌های اعضای خانواده آشکار خواهند شد. دروغ، به‌عنوان مخربترین عامل، باعث سرشکستگی اعضای خانواده می‌شود. دروغ‌ها راه را برای شکست‌های غیرقابل‌جبران هموار می‌سازند. شکست‌هایی که شاید سال‌های متمادی به طول بیانجامد. اعمال ما عواقبی را در پی دارد که در اکثر موارد این عواقب اعضای خانواده را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. بهتر است به‌جای دروغ و فرار از اشتباهات، در صدد قبول و تلاش برای جبران آن‌ها باشیم. به خاطر داشته باشید که اشتباهات با عذرخواهی از اعضای خانواده نیز قابل‌جبران بوده و باعث یکپارچگی اعضا می‌شود.

عدم پذیرش تفاوت‌ها

همۀ ما تفاوت‌هایی با سایر افراد جامعه داریم. خانواده به معنای داشتن دیدگاه و عقاید یکسان نیست. حتی کودکانی که در خانه‌ای یکسان و با مقررات و کنترل‌های مشابه بزرگ می‌شوند ممکن است در دوران بزرگ‌سالی از نظر اخلاقی و رفتاری هیچ شباهتی به خواهر و برادرهای خود نداشته باشند. افراد مختلف انتخاب‌های متفاوتی را برای سبک زندگی خود برمی‌گزینند. عشق و پذیرش تفاوت‌ها از خانواده شروع می‌شود و فقدان هر یک از موارد بالا روابط خانوادگی را در جهت منفی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عدم عذرخواهی و  نبخشیدن

عذرخواهی و بخشش همانند کششی قوی اعضای خانواده را در کنار یکدیگر نگه می‌دارد. به یاد داشته باشید که هیچ فردی کامل نبوده و به هنگام ارتکاب خطا و آزردن دیگران، عذرخواهی بهترین و موثرترین روش برای جبران آن است. با عذرخواهی، شما پیامی را مبنی بر اهمیت‌دادن به سایر اعضا و عدم تمایلتان برای تداوم کدورت با خانواده ارسال می‌کنید، در صورتی که عدم عذرخواهی این پیام را به سایرین منتقل می‌سازد که آن‌ها و احساساتشان برای شما اهمیتی ندارند.

۴.۳۱ میانگین امتیازدهی (۸۵% امتیاز) - ۱۳ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

عرفان عباس‌نژاد

در حال حاضر دانشجوی مقطع کارشناسی رشتۀ مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه بوعلی سینای همدان است.

پاسخ دهید

شش + دو =