شکلات تلخ غذای خدایان

۰

چرا شکلات تلخ واقعاً غذای خدایان است؟ شکلات تلخ با سرطان، آلزایمر و بسیاری از بیماری‌های دیگر مقابله می‌کند. شکلات را از گیاه کاکائو می‌گیرند. نام علمی این گیاه تئوبروما کاکائو است. تئوبروما به‌طور تحت‌اللفظی یعنی نوشیدنی خدایان. این نام را در تاریخ نخستین بار اشرافیان و افراد بلندمرتبۀ قبایل مایا به این گیاه دادند. در سالهای اخیر، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که شکلات با خواص حیرت‌انگیزی که دارد، واقعاً غذای خدایان است. گیاه کاکائو بیش از ۴۰۰۰ سال است که همراه ماست. مایاها آن را به‌صورت نوشیدنی تلخی استعمال می‌کردند. پس‌ازآن که این نوشیدنی به اروپا آمد، مردم به آن شکر و شیرین‌کننده‌های دیگر اضافه کردند. شکلات‌های تخته‌ای و بسته‌بندی‌شده که امروز می‌خریم در قرن نوزدهم اختراع شدند.

قریب به ۳۸۰ مواد شیمیایی مختلف از شکلات استخراج‌شده است که بیشتر آن‌ها حاوی مواد آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب هستند. کاکائوی خام حاوی مقدار زیادی پلی فنول بوده و آن‌قدر تلخ است که نمی‌شود آن را خورد. پس از طی کردن مراحل لازم، بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد پلی فنول ها از بین رفته و شکلات تهیه‌شده قابل‌مصرف می‌شود. به همین علت است که می‌گویند اگر می‌خواهید برای سلامتی خود از خواص شکلات بهره‌مند شوید، تلخ‌ترین شکلات موجود را تهیه کنید. خواص حیرت‌انگیز کاکائو بیشتر حاصل وجود مواد آنتی‌اکسیدان در آن است. آنتی‌اکسیدان‌های کاکائو حتی از چای سبز هم بیشتر هستند!

بیشتر پژوهش‌های صورت گرفته در مورد خواص کاکائو روی مسائل مربوط به قلب تمرکز کرده‌اند. کاکائو ریسک بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند به‌کلی مانع آن شود. پژوهشگران اکنون در پی یافتن سازوکار این خاصیت هستند. علاوه بر خواصی که کاکائو برای قلب دارد، فشارخون را نیز پایین می‌آورد. کاکائو مانع از لخته شدن خون می‌شود، رگهای خونی را سالم نگه می‌دارد و وزن را کاهش می‌دهد. همچنین در کاهش استرس و درنتیجه کاهش خطرات مربوط به سکته و حملۀ قلبی نیز کاکائو شگفت‌انگیز است. پژوهشگرها می‌گویند کاکائو جریان خون را در مغز افزایش می‌دهد و با تقویت اعصاب و کارکرد مغز با آلزایمر و دیگر ناراحتی‌هایی که معمولاً به سبب پیری در افراد به وجود می‌آیند مقابله می‌کند. هم‌اکنون پژوهش‌های بسیاری روی خواص کاکائو در این زمینه‌ها در حال انجام هستند.

اما خواص کاکائو تنها به موارد ذکرشده محدود نمی‌شود. کاکائو و پلی فنول هایش سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند، با خستگی مزمن مبارزه می‌کنند، در افراد مبتلابه دیابت با خطر آب‌مروارید مقابله می‌کنند، مانع از پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند، از پوست محافظت می‌کنند، دشمن سرفه‌اند و در سلامت چشم‌ها و بینایی تأثیر مثبت دارند. کاکائو باعث رشد باکتری‌ها و میکروب‌های مفید روده نیز می‌شود. هم‌اکنون دانشمندان مشغول کار بر روی خواص شکلات هستند. خواص حیرت‌انگیز ذکرشده به اثبات رسیده‌اند، اما فعلاً بهتر آن است که شکلات تلخ اضافی در برنامۀ غذایی روزمرۀ خود نداشته باشید و از زیاده‌روی در مصرف آن بپرهیزید.

۴.۰۰ میانگین امتیازدهی (۸۰% امتیاز) - ۳ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

صادق خالدی

کارشناس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شهید بهشتی، از سال 1394 با تن مین در زمینۀ ترجمۀ متون مرتبط با سلامتی جسم و روان، موفقیت در زندگی و در کسب و کار، فرهنگ عمومی و پیشرفت شخصی همکاری می‌کند.

پاسخ دهید

شصت پنج ÷ سیزده =