وقتی صحبت از استرسهای مزمن به میان میآید، این گفتۀ قدیمی که “هر چیزی که ما را نمیکشد ما را قویتر میکند.” شاید دیگر درست به نظر نرسد. زخم معده از اولین بیماریهای مرتبط با استرسهای مزمن است. سالهای زیادی صرف پژوهش شد تا دریافتیم که بسیاری از بیماریها و مشکلات جسمی ناشی از استرسهای مزمن هستند که شامل موارد زیر میشوند:
- آکنه
- اعتیاد
- اضطراب
- آلزایمر
- پوکی استخوان
- سرطان (ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن)
- افسردگی
- دیابت
- مشکلات گوارشی
- مشکلات قلبی (استرس شریانها را دچار اختلال میکند)
- ناباروری
- التهاب
- سیستم ایمنی ضعیف
- مقاومت انسولین
- فشارخون (فشارخون بالا)
- قند خون (قند خون بالا)
- اختلال در حافظه و تمرکز
- کاهش میل جنسی
- جنون پیری
- اختلال در عملکرد جنسی
- زخم معده
- سکتهها
- افزایش وزن (استرس چربی را در بدن نگه میدارد مخصوصاً در اطراف شکم)
درک علمی واکنشهای ناشی از استرس در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی داشته است، اما هنوز خیلی مساﺋل باقیماندهاند که علم موفق به کشفشان نشده است. تغییرات روانی ناشی از استرس بهشدت پیچیده هستند. اگر حس میکنید زندگیتان پر از استرس است و هیچ راهی برای جلوگیری از آن نیست، حق با شماست. استرس غیرقابلاجتناب است. زندگی پر از سختیها و بالا پایینهاست. و بدتر از آن، وقتی غمگین و ازکارافتادهایم، زندگی راهی برای ضربه زدن به ما دارد.
همۀ ما این تجربه را داشتهایم: وقتی فکر میکنیم شرایط نمیتواند بدتر از آنچه هست شود…. اما بعدش بدتر هم میشود…
همهی ما در زندگی انتخابهایی داریم. چگونه میخواهید از بدنتان مراقبت کنید؟ آیا سالمترین رژیم غذایی ممکن را انتخاب خواهید کرد؟ آیا ورزش خواهید کرد؟ آیا بهاندازهی کافی خواهید خوابید؟ چگونه میخواهید با شکستهای اجتنابناپذیر زندگی روبهرو شوید؟
این انتخابها درواقع انتخابهای مرگ و زندگی هستند. شاید اغراقآمیز به نظر برسد اما درست است. تغذیۀ نامناسب، کمبود خواب، ورزش نکردن و تسلیم شدن در برابر احساسات منفی و مخرب خیلی زود ما را به سمت قبرهایمان راهنمایی میکنند! ما در راه زندگی خود یک انتخاب داریم و این انتخاب تبدیل به حقیقت ما میشود. اگر نمیتوانید روش زندگی خود را عوض کنید تا استرسهایتان کم شوند، میتوانید بهوسیلۀ مراقبت از غدد فوق کلیوی، تیروئید، معده و روده به بدنتان کمک کنید تا با آن مقابله کند.