وقتی از کسی خوشمان نمی‌آید (قسمت اول)

۰

در یک دنیای ایده‌آل، با هر فردی که ارتباط برقرار می‌کنیم مهربان، خوب، دلسوز، متفکر و بخشنده است. اکثر ما در فضایی که کسی اهل تقلب، بدجنسی، خباثت و ناامیدی نیست موفق‌تر خواهیم بود. اما ما در دنیای به این خوبی زندگی نمی‌کنیم. بعضی از افراد ما را عصبانی می‌کنند، بی‌ملاحظه‌اند و ما از آن‌ها خوشمان نمی‌آید، پشت سرمان حرف می‌زنند، مدام ما را ناامید می‌کنند، اصلاً شوخی‌هایمان را درک نمی‌کنند و فقط توقع دارند به شوخی‌هایشان بخندیم.

ممکن است تعجب‌آور باشد که بتوانیم با کسی که مدام با سوالاتش ما را آزار می‌دهد و حتی نمی‌توانیم در کنارش غذا بخوریم خوب برخورد کنیم. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید شما می‌توانید روش خوب رفتارکردن با هر کسی که ملاقات می‌کنید را یاد بگیرید. طبق نظر رابرت ساتن، پروفسورعلم مدیریت دانشگاه استنفورد، تشکیل گروهی از افرادی که با آن‌ها خیلی صمیمی و گرم هستید نه‌تنها غیرممکن بلکه نامطلوب است. افراد باهوش از فرصت وجود افرادی که از آن‌ها خوششان نمی‌آید خیلی خوب استفاده می‌کنند.

۱. افراد باهوش می‌دانند که لزومی ندارد از همه خوششان بیاید

گاهی‌اوقات فکر می‌کنیم خودمان انسان‌های خوبی هستیم و باید از تمام افرادی که با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم خوشمان بیاید. به‌طور اجتناب‌ناپذیری با افرادی برخورد می‌کنیم که با طرز تفکر ما مخالفند. افراد باهوش به این امر واقفند و می‌دانند که اختلافات و درگیری‌ها حاصل تفاوت ارزش‌هاست. فرد ناخوشایند مورد نظر شما الزاماً انسان بدی نیست. دلیل آ‌ن‌که که باهم نمی‌سازید این است که تفاوت ارزشهای‌تان باعث قضاوت‌های متضادی شده است. زمانی‌که متوجه شدید همه از شما خوششان نمی‌آید و همچنین شما هم نباید لزوماً همه را دوست بدارید، عقلتان احساسات را از میدان به در کرده است، که خود منجر می‌شود راحت‌تر و بهتر با مخالفت‌ها و ناسازگاری‌ها کنار بیایید.

۲. فرد باهوش افراد ناخوشایند را نادیده نمی‌گیرد، بلکه با آن‌ها کنار می‌آ‌یند

احتمالاً شما به‌خاطر انتقادهای همیشگی یک فرد منفی‌نگر ناراحت خواهید شد، اما کمتر دوست داشتن کسی کار خیلی سختی نیست. طبق نظر ساتن، از دیدگاه اجرایی، دوست داشتن افرادی که باید به‌سختی مدیریتشان کنید بسیار سخت‌تر از دوست نداشتنشان است. اما یادتان هم نرود که شما به افرادی هم نیاز دارید که نظرات گوناگونی داشته باشند و از بحث و گفتگو ترس و واهمه نداشته باشند. اینگونه افراد مانع از هر گونه اقدام نابخردانۀ هر تشکیلات یا سازمانی می‌شوند. ممکن است آسان نباشد، اما باید این دست از افراد را تحمل کنید، زیرا آن‌ها ما را به چالش می‌کشند و بدین ترتیب ترغیب می‎‌شویم دیدگاه‌های تازه ای پیدا کنیم. این افراد به گروه کمک می‌کنند به سمت موفقیت حرکت کند. به یاد داشته باشید خودتان هم عالی نیستید و افرادی هم هستند که شما را تحمل می‌کنند.

۳. فرد باهوش با افراد ناخوشایند مودبانه رفتار می‌کند

هر گونه احساسی که نسبت به فردی داشته باشید به آن شخص نیز منتقل می‌شود و با شما هم همان‌گونه رفتار خواهد کرد. اگر بداخلاق باشید، متقابلاً او نیز بی‌ادب و گستاخ عمل می‌کند. بنابراین، وظیفۀ شما این است که خوب، آرام، بی‌طرف و خونسرد باشید. طبق گفتۀ بن داتنر، روانشناس سازمانی، ارتباط برقرارکردن با فردی که بی‌احساس و خشک برخورد می‌کند بسیار مهم است. شما باید بتوانید مثبت و حرفه‌ای برخورد کنید. با این کار، شما خودتان را پایین نیاورده‌اید و تحت تاثیر رفتار او قرار نگرفته‌اید.

برای خواندن یا گوش‌دادن به موارد بعدی، می‌توانید به قسمت دوم مراجعه کنید.

۴.۶۲ میانگین امتیازدهی (۹۱% امتیاز) - ۱۶ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

شکیبا غیاثی

کارشناس رشتۀ زبان و ادبیات انگلیسی (دانشگاه شهید بهشتی) است.

پاسخ دهید

یک + دو =