وقتی از کسی خوشمان نمی‌آید (قسمت دوم)

۰

در قسمت اول، سه روش را بررسی کردیم و در این قسمت سایر روش‌های دیگر را شرح خواهیم داد.

۴. فرد باهوش توقعات و انتظاراتش را بررسی می‌کند

این امر که افراد از دیگران توقعات نابجایی داشته باشند بسیار رایج است. ممکن است توقع داشته باشیم در موقعیت‌های خاص افراد دیگر هم مثل ما صحبت و رفتار بکنند، اما این واقع‌بینانه نیست. چنین توقعی راهی است به سوی ناامیدی و ناکامی. اگر فردی درست طبق انتظارات شما رفتار نکرد، توقعاتتان را تعدیل کنید. از نظر روانی با این روش دیگر از برخوردهای دیگران متعجب نخواهید شد. افراد باهوش نیز همین کار را می‌کنند و دیگر از طرز برخورد افراد ناخوشایند جا نمی‌خورند.

۵. افراد باهوش روی رفتار و اعمال خودشان تمرکز می‌کنند

فرقی ندارد به چه میزان تلاش کنید، برخی افراد شما را کلافه می‌کنند. طرز برخورد با این‌گونه افراد آزاردهنده است و مدیریت این درماندگی بسیار مهم است. به‌جای فکر راجع به فردی که شما را آزار می‌دهد، به این فکر کنید که چرا رفتار آن فرد شما را آزار می‌دهد. گاهی چیزی که ما در دیگری نمی‌پسندیم در خودمان هم نمی‌پسندیم. فاکتورهایی که منجر به درگیری احساساتتان می‌شوند را مشخص کنید. احتمالاً بتوانید رفتارتان را پیش‌بینی و بهتر کنید یا حتی آن را تغییر دهید. به یاد داشته باشید تغییر خودتان بسیار آسان‌تر از تغییر دیگری است.

۶. افراد باهوش مکث می‌کنند و نفس عمیق می‌کشند

برخی خصوصیات شخصیتی شما را عصبانی می‌کند. برای مثال، همکاری که هیچ‌وقت کارها را سر موعد انجام نمی‌دهد یا فردی که شوخی‌های قبیحی می‌کند. چیزهایی که باعث عصبانیتتان می‌شود را بررسی کنید تا با این کار اگر بازهم برای‌تان پیش آمدند، آمادگی لازم را داشته باشید. نفس عمیق کشیدن شما را آرام‌تر می‌کند و از واکنش‌های افراطی محافظت می‌کند. بدین طریق، با قلب و روح بازتری اقدام خواهید کرد.

۷. فرد باهوش نیازهایش را بیان می‌کند

اگر افراد خاصی شما را همیشه آزرده‌خاطر می‌کنند، به آن‌ها بفهمانید که مثلاً شما با فلان رفتار آن‌ها مشکل دارید. آن‌ها را متهم نکنید و خیلی ساده بگویید «وقتی فلان کار را انجام می‌دهی، به من فلان احساس دست می‌دهد.» بعد لحظه‌ای درنگ کنید و منتظر جوابش بمانید. مثلاً اگر فرد مقابل شما در یک جلسه وسط حرفتان پرید، ممکن است متوجه نشده باشد که حرف شما تمام نشده یا بقدری از ایده و حرف شما هیجان‌زده شده که حرفتان را قطع کرده است.

۸. افراد باهوش از اشخاص ناخوشایند فاصله می‌گیرند

اگر همۀ روش‌ها را امتحان کردید و به جایی نرسیدید، مانند افراد باهوش از اشخاص ناخوشایند فاصله بگیرید. معذرت‌خواهی کنید و راه خودتان را بروید. اگر سر کار هستید، به اتاق دیگری بروید یا جایتان را عوض کنید. با اندکی فاصله، دیدی بازتر و همدلی شاید بتوانید برگردید و با افرادی که دوستشان دارید و همچنین اشخاص ناخوشایند بدون نگرانی و دلهره ارتباط برقرار کنید. درواقع، زندگی زیباتر می‌شد اگر می‌توانستیم چنین افرادی را کنار بگذاریم، اما همۀ ما می‌دانیم زندگی بدین صورت پیش نمی‌رود و این روش کاملاًعملی نیست.

۴.۶۹ میانگین امتیازدهی (۹۲% امتیاز) - ۱۳ رای
اشتراک گذاری:

درباره نویسنده/مترجم

شکیبا غیاثی

کارشناس رشتۀ زبان و ادبیات انگلیسی (دانشگاه شهید بهشتی) است.

پاسخ دهید

× شش = شش