سیبزمینی سرخشده یکی از ثابتترین و پرطرفدارترین غذاها در منوی رستورانهای فستفود است. اما متاسفانه سیبزمینی سرخشده بهعنوان یک غذای سالم تلقی نمیشود. بیشتر سرخکردنیها حاوی مقدار زیادی چربی هستند. بهعلاوه، بیشتر رستورانها سیبزمینی سرخشده را در نمک و دیگر ترکیبات سدیمی، که میزان سدیم آنها را بالا میبرد، سرخ میکنند. در اینجا، راهکارهایی ارائه شده است که میتواند هوس شما را برای خوردن سیبزمینی سرخشده کمتر کند.
۱. برای ترککردن برنامهریزی کنید. شاید میخواهید از عادت خوردن سیبزمینی سرخشده راحت شوید، اما گاهی در برابر هوس خود تسلیم میشوید. برای لغزش کمتر و زمانی که افراط میکنید، برنامهریزی کنید.
- اینکه تصمیم بگیرید هرگز سیبزمینی سرخشده نخورید یا در خوردن آن هرگز زیادهروی نکنید واقعبینانه نیست. با هدفهای خود صادق باشید.
- با میانهروی در خوردن غذاهای محبوبتان مخالفت نکنید. اگر یک روز سیبزمینی سرخشده خوردید، ایرادی ندارد؛ سعی کنید برای ادامۀ روز انتخابهای مناسب و مغذیتری داشته باشید.
۲. بهجای سیبزمینی سرخشده، سیبزمینی پختهشده بخورید. ویژگیهای زیادی در مورد سیبزمینی سرخشده وجود دارد که آنها را به غذای آمادۀ محبوبی تبدیل کرده است. آنها چربی، کربوهیدرات و نمک زیادی دارند و ترد هستند.
- اگر فکر میکنید یکی از آن سیبزمینیهای سرخشدۀ طلایی را هوس کردهاید، پختهشدۀ آن را در منزل درست کنید، یا اگر برای شام به رستوران رفتهاید، آن را سفارش دهید. سیبزمینی پخته مانند سیبزمینی سرخشده حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات است و ممکن است هوس شما را برطرف کند.
- ممکن است سیبزمینی پختهشده کالری برابر یا حتی بیشتر از سیبزمینی سرخشده داشته باشد. بنابراین، از مصرف پنیر یا سس مایونز با آن اجتناب کنید. اما اندکی کره، نمک یا فلفل قابلقبول است.
۳. از سیبزمینیهای سرخشده یا پختهشدۀ خانگی لذت ببرید. بسیاری از متخصصین تغذیه پیشنهاد میکنند که غذاهای آماده یا وعدههای محبوب رستورانی را در منزل تهیه کنید. شما میتوانید بر چگونگی تهیۀ آنها و مقدار کلی مواد مغذی آنها کنترل بیشتری داشته باشید.
- تکنیکهای زیادی وجود دارد که میتوانید با بهکار بردن آنها در منزل سیبزمینیهای ترد و خوشمزهای همانند رستورانها درست کنید.
- سیبزمینی پختهشده مقدار کلی چربی را کاهش میدهد. بهعلاوه، نمک را حذف کنید تا مقدار ترکیبات سدیمی را کاهش دهید.
- فوتوفنهای آشپزی را برای درست کردن سیبزمینی سرخشده خانگی بهکار گیرید: سیبزمینی را در دمای بالای ۴۲۵ یا ۴۵۰ درجۀ فارنهایت بپزید و برای سرخکردن، آنها را برشهای نازکی دهید و در اندکی روغن زیتون سرخ کنید.
۴. وعدههای رستورانی و غذاهای آماده را محدود کنید.
- برای رفتن به رستورانهایی که معمولاً درآنها سیبزمینی سرخشده سفارش میدهید برای خود محدودیت قائل شوید. این روش میتواند تعداد دفعاتی که غذا خوردن در رستوران را انتخاب میکنید را کاهش دهد.
- تلاش کنید نهارتان را بستهبندی کنید و بیشتر در منزل شام درست کنید. میانوعدۀ سالم بخورید تا دیگر هوس غذا خوردن در بیرون را نداشته باشید.